Skötsel och information

Här kommer lite bra information att tänka på vid skötsel av bostaden, så som kök, badrum golv ect.

Skötselråd av köket

Ugnen kan vara besvärligast att få ren. Ett sätt är att stryka såpa på ugnens insida och värma ugnen till 125°. När det bubblar om såpan stängs ugnen av och får svalna. Tvätta ur ugnen med rikligt med vatten. Ett annat sätt är att värma ugnen till 200° och sedan stänga av den. Sätt därefter en kastrull med kokande vatten på botten av ugnen och en skål med ammoniak på gallret. Låt stå med stängd ugnslucka till nästa dag, då smutsen kan torkas bort med trasa.

Köksfläkten får lätt ett fettlager. Diska filtret i diskmaskin, eller för hand med diskmedel. Resten av fläkten torkas ren med vatten, diskmedel och trasa.

Kylskåpet torkas ur med vatten med några droppar diskmedel i eller med allrengöringsmedel. Dålig lukt kan avhjälpas med utspädd ättika eller med en tjock smet av bikarbonat och vatten, som stryks på och får sitta några minuter. Torkas bort med vatten.

Skötselråd av badrummet

Badkaret kan göras rent med en citron som doppats i varm ättika, eller med specialspray. Använd aldrig skurpulver, stål- eller tvål ull som kan repa emaljen.

För toalettstolen finns speciella rengöringsmedel, som också desinficerar. Ammoniak eller såpa går också bra.

Glöm inte golvbrunnen, som skuras ren med såpa eller en blandning av bikarbonat och vinäger. Badrumsspray på kaklet gör det rent och blankt.

Golv

Använd aldrig våta rengöringsmetoder på trägolv! Trägolv, oljebehandlade eller lackerade, torkas av med en fuktad och väl urvriden trasa med några droppar diskmedel i. Torka noga.

Parkettgolv dammsugs, men blir extra fint om du bonar det efteråt.

Linoleumgolv görs rent med fuktad trasa och lite diskmedel. Kan vaxas, men måste då göras rent och sköljas innan.

Plastgolv tvättas med vatten och diskmedel. För högre glans kan polish användas. Golvet måste rengöras och sköljas innan.

Montering av vägghängd TV

Om du ska sätta upp en TV på väggen, kontakta din fastighetsvärd och få tips om hur du ska göra på bästa sätt. Ring först – borra sen!   Om skador i väggen uppstår vid avflyttning och nedmontering så debiterar vi hyresgästen för återställande.

Denna webbplatsen använder cookies