När du flyttar in & ut

Här kommer lite bra information att tänka på när du flyttar in och ut  hos oss på ELL-EFF Fastigheter. Det finns många praktiska bestyr att ta hand om vid en flytt. Här lämnar vi några tips till dig som hyresgäst.

När du flyttar in

Här kommer lite bra information att tänka på när du flyttar in hos oss.

När du flyttar ut

Här är några tips att tänka på när du flyttar ut.

Allmänt​

Hela lägenheten ska vara välstädad när du lämnar den. Glöm inte bort balkong och förråd!

Använd gärna miljömärkta rengöringsmedel. Använd lagom mycket rengöringsmedel.

Undvik rengöringsmedel med slipmedel eller stålull på blanka ytor, det förstör och repar!

Alla nycklar ska lämnas till hyresvärden eller nästkommande hyresgäst senast klockan 12.00 den dag du och din hyresvärd kommit överens om att du ska flytta. Detta gäller nycklar till lägenheten, tvättstugans bokningstavla, till cykel- och vagnsförråd och eventuell postbox.

Kom ihåg att du är skyldig att visa lägenheten för kommande hyresgäst. Detta gäller även om du hyr ut lägenheten i andra hand, och om lägenheten måste visas flera gånger.

Åtgärda skador

Vill du åtgärda något innan du flyttar ut – till exempel skador på tapeter, plugghål eller fettfläckar – är det bra att göra det innan besiktningen. Om du inte åtgärdat skador och slitage som du ansvarar för innan avflyttningen, kan hyresvärden kräva dig på ersättning för vad det kostar att få i ordning lägenheten.

Besiktning

För att konstatera lägenheten skick och att ovanstående åtgärder vidtagits, görs normalt en besiktning när lägenheten är tom. Om inte annan överenskommelse träffats med värden skall åtgärderna därför vidtagits före besiktningen. Skulle du inte fullgöra skyldigheterna före avflyttningen, tvingas värden debitera dig kostnaderna för att ställa lägenheten i ordning.

Denna webbplatsen använder cookies