Hyresgästinformation

Här kommer lite praktisk information för er som är hyresgäster och vill veta mer om hur sophanteringen fungerar, bokningsreglerna för tvättstugan, kanal utbudet ect.

Tvättstuga

En trevlig tvättstund för dig och dina grannar blir det om alla hjälps åt att hålla ordning i tvättstugan. I grunden handlar det om att du lämnar tvättstugan så som du själv önskar möta den. Städa efter dig och släck lamporna. Visa respekt till grannarna och var rädd om maskinerna så att de fungerar även nästa gång du ska tvätta.

Bokningsregler manuell bokningstavla

Bokningsregler digitalt bokningssystem

Avfall och Sophantering

Sophantering

Varje dag samlar vi på oss mängder med sopor som ska slängas. Med er hjälp kan vi ta ett större ansvar för miljön genom att källsortera vårt avfall rätt. I varje fastighet finns ett eller fler soprum. Varje sopkärl är väl märkt för en så enkel sortering som möjligt. Ni som hyresgäst underlättar för oss om ni sorterar era sopor på rätt sätt. Tänkt på att grovsopor som gamla hyllor och möbler ska köras till sortergården av hyresgästen.

Elektronik

Produkter med sladd eller batteri räknas som el-avfall.
Elektronik innehåller material som går att återvinna, men samtidigt en del farliga ämnen som är skadliga för miljön. Därför är det viktigt att elektronikavfallet tas hand om på rätt sätt genom att avfallet lämnas på närmaste sorteringsgård.

Har ni synpunkter eller önskemål om fler sorterings möjligheter kan ni kontakta oss genom vårt kontakt formulär.

Kabel-tv

ELL-EFF Fastigheter AB på väster har tillgång till Com Hem och deras utbud. Basutbud ingår hos dem flesta hyresgäster. Du kan kontakta Com Hem för att få reda på vilken utrustning du behöver för ett större utbud.

ELL-EFF Öster AB erbjuder hyresgästerna i Kv. Durken 6 Telenor. Basutbud och 0.5 mb/s ingår i hyran. Du kontaktar Telenor i god tid innan ni flyttar in för att beställa en tv box.

Brandvarnare

Brandvarnare räddar många liv varje år. ELL-EFF Fastigheter har monterat brandvarnare i din lägenhet och den tillhör fastigheten, men du har ansvaret att regelbundet kontrollera att den fungerar samt rengöra den från smuts och damm.

Hyresgästen ansvarar för att byta batteri i brandvarnaren. Vi rekommenderar ett 9 volts batteri. Även om brandvarnaren har ett så kallat livstidsbatteri så kan det ta slut.

Rengöring av brandvarnaren

Ta ner brandvarnaren och dammsug den försiktigt.

Test av brandvarnaren

Det är viktigt att kontinuerligt kontrollera så att brandvarnaren fungerar. Testa gärna brandvarnaren en gång per år.

Installation av diskmaskin eller tvättmaskin

Om du anlitar en behörig firma får du låta installera diskmaskin, tvättmaskin eller handdusch i lägenheten. Vi rekommenderar att hyresgästen kontaktar ELL-EFF Fastigheter innan installationen. Det är hyresgästens ansvar att installationen är korrekt utförd och det är viktigt att veta att du blir återställningsskyldig den dag du flyttar ut samt att du får stå för reparationer av maskinen, själva installationen och eventuella kostnader orsakade av dessa. Det är också viktigt att du har tecknat en hemförsäkring om något skulle hända.

Mata Inte fåglarna

Mata inte fåglar i bostadsområdet. Anledningen till att det inte är tillåtet att mata fåglar från fönster, balkong eller på marken i våra bostadsområden är att fågelfjädrar och avföring sprider sig till öppna balkonger och fönster. Dessutom lockar matrester på marken till sig råttor, duvor och måsar som förorenar och kan sprida smitta.

Denna webbplatsen använder cookies