Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/01/198501/elleff.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752
036 - 19 91 00 info@elleff.se

När du flyttar in och ut

Här kommer lite bra information att tänka på när du flyttar in och ut  hos oss på ELL-EFF Fastigheter. Det finns många praktiska bestyr att ta hand om vid en flytt. Här lämnar vi några tips till dig som hyresgäst.

När du flyttar in

Här kommer lite bra information att tänka på när du flyttar in hos oss.

  • Adressändra i god tid
  • I samband med inflyttningen får du kvittera ett antal nycklar. Kontrollera att du får rätt antal då du är personligt ansvarig för dessa
  • Vi rekommenderar att du har en hemförsäkring. Om inte så kan du teckna en hos Länsförsäkringar Jönköping

När du flyttar ut

Här är några tips

  • Alla utrustningsdetaljer som hör till lägenheten, t.ex. dörrar, hatthyllor och gardinbeslag skall lämnas kvar i lägenheten
  • Lägenheten skall vara väl rengjord och städad. Glöm inte balkong och förrådsutrymmen
  • Dekaler och kontaktpapper skall tas bort
  • Heltäckande mattor utöver lägenhetens standard skall tas bort

Allmänt

Hela lägenheten ska vara välstädad när du lämnar den. Glöm inte bort balkong och förråd!

Använd gärna miljömärkta rengöringsmedel. Använd lagom mycket rengöringsmedel.

Undvik rengöringsmedel med slipmedel eller stålull på blanka ytor, det förstör och repar!

Alla nycklar ska lämnas till hyresvärden eller nästkommande hyresgäst senast klockan 12.00 den dag du och din hyresvärd kommit överens om att du ska flytta. Detta gäller nycklar till lägenheten, tvättstugans bokningstavla, till cykel- och vagnsförråd och eventuell postbox.

Kom ihåg att du är skyldig att visa lägenheten för kommande hyresgäst. Detta gäller även om du hyr ut lägenheten i andra hand, och om lägenheten måste visas flera gånger.

Åtgärda skador

Vill du åtgärda något innan du flyttar ut – till exempel skador på tapeter, plugghål eller fettfläckar – är det bra att göra det innan besiktningen. Om du inte åtgärdat skador och slitage som du ansvarar för innan avflyttningen, kan hyresvärden kräva dig på ersättning för vad det kostar att få i ordning lägenheten.

Besiktning

För att konstatera lägenheten skick och att ovanstående åtgärder vidtagits, görs normalt en besiktning när lägenheten är tom. Om inte annan överenskommelse träffats med värden skall åtgärderna därför vidtagits före besiktningen. Skulle du inte fullgöra skyldigheterna före avflyttningen, tvingas värden debitera dig kostnaderna för att ställa lägenheten i ordning.