Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/01/198501/elleff.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752
036 - 19 91 00 info@elleff.se

Hyresgästinformation

 

Avfall och Sophantering

Sophantering

Varje dag samlar vi på oss mängder med sopor som ska slängas. Med er hjälp kan vi ta ett större ansvar för miljön genom att källsortera vårt avfall rätt. I varje fastighet finns ett eller fler soprum. Varje sopkärl är väl märkt för en så enkel sortering som möjligt. Ni som hyresgäst underlättar för oss om ni sorterar era sopor på rätt sätt. Tänkt på att grovsopor som gamla hyllor och möbler ska köras till sortergården av hyresgästen.

Elektronik

Produkter med sladd eller batteri räknas som el-avfall.
Elektronik innehåller material som går att återvinna, men samtidigt en del farliga ämnen som är skadliga för miljön. Därför är det viktigt att elektronikavfallet tas hand om på rätt sätt genom att avfallet lämnas på närmaste sorteringsgård.

Har ni synpunkter eller önskemål om fler sorterings möjligheter kan ni kontakta oss genom vårt kontakt formulär.

Tvättstuga bild1

Tvättstuga

Bokningsregler manuell bokningstavla

  • Tvättstugan är endast avsedd för hyresgästerna i samma fastighet
  • Det är endast tillåtet att boka en tvättid åt gången
  • Den som har bokat tvättstugan har tillgång till tvättstugan under hela tvätt passet, detta gäller även vid sen ankomst, låt låset sitta kvar så länge tvättiden pågår
  • Bokad men inte nyttjad tid är inte tillåten att ta utan vederbörandes godkännande

Bokningsregler digitalt bokningssystem

  • Tvättstugan är endast avsedd för hyresgästerna i samma fastighet
  • Hyresgästen kan boka max 2 tvätt pass/tvättstuga
  • Först efter avslutad tvättid kan ny tid bokas
  • Tänk på att du bara har tillgång till tvättstugan under ditt pass. Om hyresgästen kommer till tvättstugan försent kommer dörren vara låst

Brandvarnare

Brandvarnare räddar många liv varje år. ELL-EFF Fastigheter har monterat brandvarnare i din lägenhet och den tillhör fastigheten, men du har ansvaret att regelbundet kontrollera att den fungerar samt rengöra den från smuts och damm.

Rengöring av brandvarnaren

Ta ner brandvarnaren och dammsug den försiktigt.

Test av brandvarnaren

Det är viktigt att kontinuerligt kontrollera så att brandvarnaren fungerar. Testa gärna brandvarnaren en gång per år.

Hyresgästen ansvarar för att byta batteri i brandvarnaren. Vi rekommenderar ett 9 volts batteri. Även om brandvarnaren har ett så kallat livstidsbatteri så kan det ta slut.

Kabel-tv

ELL-EFF Fastigheter AB på väster har tillgång till Com Hem och deras utbud. Basutbud ingår hos dem flesta hyresgäster. Du kan kontakta Com Hem för att få reda på vilken utrustning du behöver för ett större utbud.

ELL-EFF Öster AB erbjuder hyresgästerna i Kv. Durken 6 Telenor. Basutbud och 0.5 mb/s ingår i hyran. Du kontaktar Telenor i god tid innan ni flyttar in för att beställa en tv box.

Comhem.svg                aee8ps3gw5kddiecbofc

Installation av diskmaskin eller tvättmaskin

Om du anlitar en behörig firma får du låta installera diskmaskin, tvättmaskin eller handdusch i lägenheten. Vi rekommenderar att hyresgästen kontaktar ELL-EFF Fastigheter innan installationen. Det är hyresgästens ansvar att installationen är korrekt utförd och det är viktigt att veta att du blir återställningsskyldig den dag du flyttar ut samt att du får stå för reparationer av maskinen, själva installationen och eventuella kostnader orsakade av dessa. Det är också viktigt att du har tecknat en hemförsäkring om något skulle hända.

Mata Inte fåglarna

Mata inte fåglar i bostadsområdet. Anledningen till att det inte är tillåtet att mata fåglar från fönster, balkong eller på marken i våra bostadsområden är att fågelfjädrar och avföring sprider sig till öppna balkonger och fönster. Dessutom lockar matrester på marken till sig råttor, duvor och måsar som förorenar och kan sprida smitta.