036 - 19 91 00 info@elleff.se

Härden 5

Fastigheten Härden 5, Länsförsäkringar Jönköpings huvudkontor, invigdes 1985. Byggnaden ritades av Carl Nyrén, en av Sveriges främsta arkitekter på sin tid. Nyrén har bl.a. ritat stationshuset vid Vättern.

Härden 5 bild4

LÄNSFÖRSÄKRINGARS HUVUDKONTOR

Carl Nyréns arkitektur präglades ofta av enkelhet i volymer samt stor omsorg om detaljer och han har tilldelats Sveriges främsta arkitekturpris, Kasper Salin-priset, flertalet gånger.

Under sommaren 2012 stod en större om- och tillbyggnation av fastigheten klar, kontorsytan utökades med 1700 m². Detta skedde dels av en tillbyggnad av en ny kontorsflygel belägen på plan 4 och plan 5 mot Västgötagatan, dels genom att bygga om tio hyreslägenheter till kontorslokaler. Kontorslandskapet har blivit mer flexibelt och öppet för att enkelt kunna anpassas allt eftersom verksamheten utvecklas. Byggnaden har fått ett tillägg utan att man har förändrat karaktären.

härden5 bild2

Tack vare ombyggnationen kan Länsförsäkringars verksamhet koncentreras på ett ställe och tidigare del av kontoret på andra sidan gatan ger plats för nya hyresgäster.

Härden 5 3

BUTIKER

Fastigheten har även två butikslokaler utmed Barnarpsgatan. Båda lokalerna renoverades under 2014 och våra nya hyresgäster G Living och FunkyBoy slog upp portarna i maj. G living är ett nytt livsstilskoncept i Jönköping. Dem erbjuder personlig heminredning med stil och känsla till kunder som vill berätta en historia när de skapar sitt hem. FunkyBoy är en klädbutik för pojkar mellan åtta och sexton år.

FAKTA

BYGGÅR: 1985

YTA KOMMERSIELLA HYRESGÄSTER: 5 676 m²

HYRESGÄST: Länsförsäkringar Jönköping, FunkyBoy, G Living

ANTAL VÅNINGAR: 7 varav 2 källarplan

UPPVÄRMNING: Fjärrvärme

ADRESS: Barnarpsgatan 18-22